Δυσλειτουργίες στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Δυσλειτουργίες στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 16472/18.05.2011

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Οξύτατα προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ένας από τους παλαιότερους δημόσιους φορείς πολιτισμού της χώρας. Το Κρατικό Ωδείο κινδυνεύει με λουκέτο, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα γίνονται πολύ έντονα. Το Κρατικό Ωδείο θα κλείσει λόγω της υποχρηματοδότησης, αφού η επιχορήγηση μειώθηκε κατά 50%. Αυτό σημαίνει, ότι δεν καλύπτονται οι ανελαστικές δαπάνες, δηλαδή η μισθοδοσία των καθηγητών. Τα κονδύλια που έχει λάβει, μετά βίας φθάνουν έως τα τέλη Ιουνίου και έτσι η νέα χρονιά κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

Πέραν, όμως, της υποχρηματοδότησης, το ωδείο είναι ακέφαλο, καθώς από το 5μελές συμβούλιο που είχε διορισθεί τον Ιούνιο του 2010, έχουν παραιτηθεί δυο μέλη, ενώ δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί διευθυντής. Η λειτουργία του υποβαθμίζεται συνεχώς, μετά τη μείωση των επιχορηγήσεων. Οι συμβασιούχοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες και η ανησυχία για την συνέχιση της λειτουργίας του είναι έκδηλη. Η πολιτική αδράνειας και ολιγωρίας, που ακολουθεί το αρμόδιο Υπουργείο, επιδεινώνει τα προβλήματα και δεν επιλύει την κατάσταση.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να εξευρεθεί λύση στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης;

- Πότε θα τοποθετηθούν νέα  μέλη στη θέση των παραιτηθέντων στο Δ.Σ. του Ωδείου;

Απάντηση Υπουργείου